Prognoza meteo pentru sfârșitul lui august 2016

Vremea se va încălzi în marea partea a țării, iar maximele din timpul zilei vor ajunge la 34˚C iar cele din timpul nopții la 19˚C. Ploile nu vor fi însemnate cantitativ, a informat Mediafax citând prognoză Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru urmatoarele două săptămâni.

Prognoză meteo pe regiuni

În Muntenia, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele din timpul zilei vor crește, în medie, de la 29 până la 34˚C. Între 21 și 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiata de 30 de grade. Temperaturile din timpul nopții se vor menține în jurul mediei de 17 grade pe tot parcursul celor două săptamâni de prognoză, valori mai ridicate cu 2 grade fiind de așteptat în intervalul 21 – 23 august.

Vor fi puține ploi și doar în intervalul 23 – 25 august va crește probabilitatea de apariție pe arii relativ extinse a averselor și descărcărilor electrice.

În Moldova, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește, în medie, de la 25 până la 33 de grade. În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 5 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 14 – 16 grade, cu valori ceva mai ridicate, de 16 – 19 grade, în intervalul 20 – 23 august.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 15 – 17 august, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni doar izolat se vor semnala ploi slabe.

În Dobrogea, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor crește, în medie, de la 27 până la 31 de grade. Între 21 și 24 august se va produce o ușoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 18 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, cu valori ceva mai ridicate, de 19 – 20 de grade, în intervalul 19 – 23 august.

Vor predomina zilele frumoase, lipsite de ploi, iar probabilitatea pentru averse și posibil descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 17 – 18 august, spune sursa citată.

În Oltenia, vremea se va încalzi de la o zi la alta, astfel încât în timpul primei săptămâni maximele diurne vor crește, în medie, de la 29 până la 34 de grade. Între 21 și 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 30 de grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 16 grade pe tot parcursul celor doua săptămâni de prognoză, valori mai ridicate cu 2 – 3 grade fiind de așteptat în intervalul 20 – 22 august.

Vor fi puține ploi și doar în intervalele 17 – 18 august și 22 – 25 august crește probabilitatea pentru apariția pe arii relativ extinse a averselor și descărcărilor electrice, se specifică în comunicat.

La munte, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor crește, în medie, de la 16 până la 22 de grade. în intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regională a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 18 grade. Temperaturile nocturne se vor menține în jurul mediei de 9 – 10 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și doar între 20 și 23 august va avea valori mai ridicate, de 11 – 13 grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicata în intervalele 15 – 19 august și 22 – 25 august, iar în celelalte zile ale celor doua săptămâni de prognoză doar izolat se vor semnala ploi slabe, se mai menționează în comunicatul ANM.

Pentru temperaturile exacte pe fiecare oraș vizitați evremea.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.