Prognoza meteo 12-14 august 2016

Vremea va fi răcoroasă pentru această perioadă a anului, mai ales dimineața și noaptea, dar valorile din timpul zilei vor crește față de zilele precendete.

Sâmbătă cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona de munte și, mai ales în cursul zilei, și în regiunile sudice și centrale, dar numai izolat și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice și pe crestele montane, cu viteze ce vor atinge trecător și pe spații mici, în special pe litoral, 50 – 60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în depresiuni și 25-26 de grade în sud și vest, izolat mai ridicate în Lunca Dunării spre 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 3 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral. Vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține răcoroasă pentru această dată, în special dimineața și noaptea, deși valorile termice diurne vor marca o creștere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil spre senin în cursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11 – 13 grade, mai scăzuta în zona preorășenească spre 8 grade. Puteți vedea temperaturile din București aici.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar dimineața va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Ulterior, valorile termice vor crește ușor și se vor apropia de normele climatologic specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 18 grade.

Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după-amiaza, dar mai ales seara și noaptea la munte și în regiunile nordice, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Izolat se va semnala ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.